scooter Onderhoud

Wij zijn gespecialiseerd in  scooter onderhoud van Piaggio en Vespa.

1e onderhoudsbeurt

De eerste onderhoudsbeurt is zeer belangrijk en dient uitgevoerd te worden tussen de 500 en 1000 km

Klein onderhoud

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden de meest essentiële punten van jouw scooter nagelopen en slijtagedelen vervangen

Groot onderhoud

Bij een grote onderhoudsbeurt controleren wij alle kritische punten en worden alle slijtagedelen vervangen en/of gecontroleerd

Wanneer heeft mijn scooter onderhoud nodig?

Het is zeer belangrijk om de scooter te onderhouden zoals dit door de fabrikant dit voorschrijft. Dit moet bij een bepaalde kilometerstand gebeuren. Als deze kilometerstand daarentegen niet behaald wordt dan raden wij aan om de scooter elk jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt. Daarnaast adviseren wij om elk jaar een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren om ervoor te zorgen dat de scooter als nieuw blijft rijden en altijd goed start. Als er echter heel veel kilometers met de scooter worden gereden, dan is het goed om ook klein onderhoud uit te laten voeren. Hieronder staat ter illustratie een overzicht met de onderhoudsintervallen die wij hanteren. 

  • 500-1.000km of 1 Jaar – Eerste onderhoudsbeurt
  • 3.000 Km of 1/2 jaar – Kleine onderhoudsbeurt
  • 6.000 Km of 1 jaar –  Grote onderhoudsbeurt
  • 9.000 Km of 1/2 jaar – Kleine onderhoudsbeurt
  • 12.000 Km of 1 Jaar – Grote onderhoudsbeurt
Samenvattend houd dit in dat de scooter na de 1e onderhoudsbeurt jaarlijks grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Als er heel veel met de scooter gereden wordt en er dus na een half jaar al weer 3.000 km na de laatste onderhoudsbeurt is gereden, dan raden wij aan om uw scooter ook kleine onderhoudsbeurten te geven. Bij een scooter die niet heel veel rijd is een jaarlijkse grote onderhoudsbeurt voldoende. U kunt de onderhoudsvoorschriften voor uw Vespa opvragen door hier te klikken. 

Ik weet niet welk onderhoud mijn scooter nodig heeft

Heeft u werkelijk geen idee welk onderhoud uw scooter nodig heeft? Geen probleem. Wij kunnen altijd met u meekijken welk onderhoud op dit moment bij uw scooter past. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft, wij staan klaar om u te helpen!